Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007
Μανιταρι .. οπως μανιταροπιτα..
Tα υλικα που θα χρειαστουμε:
800 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
250 γρ. τυρί κασέρι
250 γρ. τυρί γραβιερα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 ml κρέμα γάλακτος
φυλλα για πιτα
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
μαϊντανός
Aρχιζουμε:
Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατευουμε με το γιαουρτι.
Τσιγαριζουμε τα μανιταρια με λιγο μαιντανο και μια κ.τ.σ. βουτυρο.
Αλείφουμε το πυρέξ με βούτυρο, και στρωνουμε τα τρια -τεσσερα πρωτα φυλλα.
Βαζουμε μια στρωση με το τυρι και το γιαουρτι, δυο-τρια φυλλα, μια στρωση με μανιταρια, και απο πανω τρια -τεσσερα φυλλα.
Ολα τα φυλλα τα βουτυρωνουμε αφου τα απλωσουμε.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρεμα γαλακτος και περιχύνουμε την μανιταρόπιτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 45 λεπτά.
Tip:
Εναλλακτικα μπορουμε να παραλειψουμε τη στρωση με τα τυρια και το γιαουρτι, και να κανουμε δυο στρωσεις με μανιταρια μονο.
Αυτο το ξερατε?
Τα μανιτάρια φυτρώνουν στη φύση και πολλοι υποθετουν οτι προκειται για φυτά.
Στην πραγματικοτητα αποτελούν μια μικρή μόνο κατηγορία στην τεράστια "οικογένεια" των μυκήτων.
Χαρακτηρίζονται από την απότομη ανάπτυξη και εμφάνισή τους, εξ'ού και η έκφραση "φύτρωσε σαν μανιτάρι".
Αποτελούν νόστιμη και θρεπτική τροφή, αλλά χρειάζεται προσοχή, καθως ορισμένα από αυτά είναι δηλητηριώδη.
Η ελληνική αγορά τροφοδοτείται κυρίως από τα καλλιεργημένα λευκά (Agaricus bisporus) και τα πλευρώτους (Pleurotus ostreatus) καθώς και, σπανιότερα, άγρια μανιτάρια σε αποξηραμένη συνήθως μορφή.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου