600γραμ. φιλαδερφια+ενα ζαχαρουχο γαλα.. το ανακατευω και με δυο κουταλιες λεμονι (το μυστικο που σου ελεγα)Κομματιαζω 2 συσκευασιες μπισκοτα πτι μπερ (στο μπλεντερ η στο μουλτι μεχρι να γινουν.. πουδρα..), λυωνω βουτυρο..ανακατευω το βουτυρο με (την πουδρα!!) των πτι μπερ (κοιτα μην καεις!)και τα στρωνω σε ταψι.. και (αφου κρυωσει η βαση μου) απο πανω στρωνω το μιγμα (φιλαδ+λεμον+γαλα)
Τα βαζω στο ψυγειο 4 ωρες του-λα-χι-στον! (ενα απογευμα even better) καλυμμενα.
Μετα ανακατευω μαρμελαδα ( εγω καθε φορα βαζω και διαφορετικη!!) με 2 κουταλιες καποιου ηδυποτου (πχ. αμαρετο μου αρεσει πολυ!) και 1 κουταλια κορν φλαουρ και τα βραζω/ζεσταινω (λιγο, δηλαδη κανα -δυο λεπτα, ισα ισα να ανακατευτουν τα υλικα, αλλα να μην αρχισει να βραζει..). Οταν κρυωσει το μειγμα περιχυνω με αυτο την κατασκευη μου (μα τι λεξιλογιο) που ειχα φτιαξει et voila, c'est tout!! αν θες το τρως αμεσως, αν δεν θες να το φας αμεσως, το βαζεις στο ψυγειο!
600γραμ. φιλαδερφια
ενα ζαχαρουχο γαλα
δυο κ.τ.σ. χυμο λεμονιου
250γραμ. βουτυρο (εγω προτιμω το soft)
2 συσκευασιες μπισκοτα πτι μπερ (προσοχη: οχι νταιτζεστιβ, δεν ενδεικνυονται για την παρουσα συνταγη!!)
1 μαρμελαδα (εχει αφησει πολυ καλες εντυπωσεις η μαρμελαδα συκου και φραουλας.. βεβαια η μαρμελαδα συκου ηταν ανακατεμμενη με γλυκο κουταλιου συκο.. και εχει αφησει εποχη!! στη φωτο το cheese cake εχει μαρμελαδα φραουλα, ελαχιστα λεπτα πριν το κομματι το "τσακισει" η leila)
2 κ.τ.σ λικερ
1 κ.τ.σ κορν φλαουρ
Καλη αρχη στο καινουργιο μας βλογγακι..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου