Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο τώρα το καλοκαίρι από μία σπιτική, εύκολη και απολαυστική συνταγή, που θα μας δροσίσει και θα μας αναζωογονήσει, από μία παγωμένη, σπιτική λεμονάδα;
Υλικά (για ένα μεγάλο μπουκάλι)
2 ποτήρια του νερού χυμό από φρέσκα, ζουμερά λεμόνια
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη λευκή ψιλή
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Στύβουμε τα λεμόνια και τα περνάμε από σουρωτήρι.
Βάζουμε το σουρωμένο χυμό σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Βράζουμε μέχρι να δέσει ο χυμός.
Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει και με ένα χωνί, το μεταφέρουμε στο μπουκάλι.
Έτοιμη!
Τη φυλάσσουμε στο ψυγείο!
Κάθε φορά που θέλουμε να κατευνάσουμε τη δίψα μας, απολαμβάνοντας τη σπιτική μας λεμονάδα, γεμίζουμε ένα ποτήρι κατά το ένα τρίτο με το συμπυκνωμένο χυμό, και απογεμίζουμε με παγωμένο νερό (και παγάκια!).
TIP: Ενα ολόφρεσκο, καταπράσινο φυλλαράκι δυόσμου, σαν αυτόν που έχω σε γλαστράκι στο παραθύρι της κουζίνας και ποτίζω με αγάπη κάθε πρωί, είναι η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά στην επιφάνεια του ποτηριού με τη λαχταριστή μας λεμονάδα!!
Αυτό το ξέρατε?
Λίγα λόγια για το λεμόνι: Η ονομασία "λεμόνι" προέρχεται από την περσική λέξη (لیمو Limu), η οποία είναι συγγενική με τησανσκριτική λέξη nimbuka. Τα λεμόνια σερβίρονται συχνά ως λεμονάδα ή ως διακόσμηση σε ποτά όπως το παγωμένο τσάι ή αεριούχα αναψυκτικά, με μια φέτα είτε μέσα στο ποτήρι είτε στηριγμένη στο χείλος. Χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του ιταλικού λικέρ λιμοντσέλο. Ένα κομματάκι λεμόνι προστίθεται επίσης συχνά στο νερό για να δώσει λίγη γεύση.
Ο χυμός λεμονιού χρησιμοποιείται πολύ σε φαγητά με ψάρι. Επιπλέον, χρησιμοποιείται πολύ, μαζί με άλλα υλικά, για μαρινάρισμα κρέατος πριν από το μαγείρεμα. Μερικοί άνθρωποι τρώνε το λεμόνι ως φρούτο, όμως σε αυτή την περίπτωση πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μετά νερό για να ξεπλένονται τα δόντια από το κιτρικό οξύ και τη ζάχαρη, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τερηδόνα και άλλες οδοντικές ασθένειες. Τα λεμόνια γίνονται επίσης εξαίρετη μαρμελάδα, είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό με πορτοκάλια.
100 χιλιοστόλιτρα λεμονοχυμού περιέχουν περίπου 50 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C και 5 γραμμάρια κιτρικού οξέος.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
στην υγεια μας λοιπον!!
Δημοσίευση σχολίου