Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007

Pasta italiana.. carbonara!!


Υλικα:
250 γρ. μπέικον/ η πανσετα
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κρόκοι αυγών
50ml κρέμα γάλακτος
30 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζανα
30 γρ. τριμμένο τυρί πεκορινο
500 γρ. σπαγγέτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτελεση:
Κοβουμε το μπέικον σε λωρίδες, και το τηγανιζουμε σε χαμηλή φωτιά με 2 κ.τ.σ. βουτυρο.

Βραζουμε τα σπαγγετι σε αναλατο νερο για οσο λεπτα λεει η συσκευασια τους, τα στραγγίζουμε και τα βαζουμε σε κατσαρόλα επάνω στη φωτιά.

Ριχνουμε αλλες 2 κ.τ.σ. βουτυρο με την κρέμα γάλακτος, την παρμεζανα, το πεκορινο και αρκετό φρεσκοκομμένο πιπέρι. Ανακατευουμε ολα τα υλικα προσθετωντας τα χτυπημενα κροκαδια απο τα αυγα και το μπεικον και τα αφηνουμε για 2' επάνω στη φωτιά ανακατευοντας συνεχεια μεχρι να ενωθούν τα υλικά.
tip:
Αντι για σπαγγετι. μπορουμε να χρησιμοποιησουμε fettucine!
..επισης για πιο αυθεντικη γευση Ιταλιας.. αντι για κρεμα γαλακτος χρησιμοποιουμε αντιστοιχη ποσοτητα γαλα!

Αυτο το ξερατε?
Για παμε να δουμε καποια links..
http://en.wikipedia.org/wiki/Carbonara ..στα αγγλικα
http://it.wikipedia.org/wiki/Pasta_alla_carbonara ..στα ιταλικα
(foto by DeviantArt)

Δεν υπάρχουν σχόλια: